Introduktion til spillet ‘Optimér de faste møder’

Mødespillets forløb – sådan evaluerer I jeres møder

Facilitate mødespil Optimer de faste møder

START: Mødelederen starter spillet med at læse højt, hvad der står under låget, og alle får en introduktion til spillet og spillereglerne.

STATUS: 20 billedkort spredes ud på bordet. Hver deltager vælger et kort og fortæller ud fra billedet, hvordan de oplever de nuværende faste møder.

FORMÅL: Hver deltager vælger de 3 vigtigste overordnede formål med de faste møder ved at placere brikker på tyve kort med typiske formål. Alle fortæller kort om, hvad de har valgt.

FORBEDRINGER: 20 kort med illustrationer og elementer, som møder består af, spredes ud på bordet. Hver deltager lægger på skift én brik på et kort og fortæller om deres forslag til, hvordan møderne kan forbedres, så de lever op til de overordnede formål.

DJÆVELENS ADVOKAT: 20 kort med billeder og ord, der beskriver typiske barrierer for gode møder spredes ud på bordet. Hver deltager vælger et kort og fortæller ud fra billedet, hvilke barrierer, der er ved forslagene til forbedringer, de lige har talt om.

HANDLING: Kortene med forslag til forbedringer findes frem igen. Deltagerne vælger på skift et kort og fortæller, hvordan det kan føres ud i livet.

EVALUERING: De 20 billedkort, som blev brug på feltet STATUS, spredes ud på bordet igen. Hver deltager vælger et kort og fortæller ud fra billedet, hvordan de nu tror de faste møder bliver.

SLUT: Mødelederen afrunder spillet og opsummerer beslutninger om, hvordan de fremtidige møder skal optimeres.