Case: MUS-samtaler fulde af energi hos Ledernes Kompetencecenter

Lars Krogh, der er chef for Ledernes Kompetencecenter, er stor fan af både Facilitate mødespillet og samtaleværktøjet til at holde medarbejdersamtaler. Værktøjerne gør facilitering af dialoger meget lettere, og så oplever Lars Krogh, at der kommer helt nye aspekter frem i medarbejdersamtalerne.

Værktøjer gør facilitering til en lettere ledelsesdisciplin

Da Lars Krogh stiftede bekendtskab med Facilitates dialog- og ledelsesværktøjer, var han straks overbevist om, at de ville være nyttige for ham: “I Ledernes Kompetencecenter er vi altid på udkig efter nye værktøjer, der kan inspirere ledere. Og da jeg første gang blev præsenteret for Facilitates værktøjer, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var noget, som jeg kunne bruge. Værktøjerne er lige til at gå til, og de bygger på sund fornuft. Man behøver ikke at kende en bestemt teori eller metodekasse for at kunne anvende dem,” siger Lars Krogh.

Ifølge Lars Krogh er det særligt facilitering af dialogprocesser, som er styrken i værktøjerne, fordi det er en svær ledelsesdisciplin: “Facilitering er en disciplin, som kræver en del erfaring og træning, og der er mange ledere som har svært ved det. Men med Facilitates værktøjer kan man få hjælp til at facilitere dialog og samarbejde på en enkel og effektiv måde. Jeg synes, at værktøjerne gør facilitering til en lettere ledelsesdisciplin,” siger Lars Krogh. Ifølge Lars Krogh kan værktøjerne være en stor hjælp for dem, der ønsker at udvikle deres lederskab og styrke deres organisation.

MUS-samtaler fulde af energi

Værktøjerne har særligt været til stor hjælp i forbindelse med MUS-samtaler, hvor Lars Krogh har oplevet, at  værktøjet ‘Medarbejdersamtale om arbejdsglæde’ har gjort faciliteringen af dialoger meget lettere og mere effektiv.

Lars Krogh fortæller: “Jeg havde en helt ny oplevelse og så andre aspekter med mine medarbejdere under medarbejdersamtalen, og der kom emner frem som vi aldrig havde talt om før! På den måde blev medarbejdersamtalerne noget jeg så frem til på en ny måde, fordi jeg har et værktøj, der satte andre rammer og en mindre formel struktur for samtalen. Samtidig fik det medarbejderne naturligt på banen i en faciliteret dialog, som blev husket grundet de visuelle effekter.”

Meningsfuld proces på ledermøder

Facilitate har også gjort det muligt for Lars Krogh og hans lederkollegaer at få mere meningsfulde ledermøder, hvor det tidligere kunne være svært at finde et fælles formål. Efter at have evalueret ledermøderne med Facilitate værktøjet ‘Optimér de faste møder’, udtalte en lederkollega: “Det er det bedste møde nogensinde!”

Lars Krogh fortæller: “Det var rigtig godt at blive guidet igennem en faciliteret forventningsafstemning om vores ledermøder. Vi fik talt om formålet, og nu giver møderne mere mening end de tidligere har gjort.”

Udbredelse til resten af organisationen og på lederkurser

Begge ledelsesværktøjer fra Facilitate er nu begyndt at blive bredt ud i flere dele af organisationen, og Lars Kroghs lederkollegaer benytter sig nu også af værktøjerne. Han er glad for at have taget værktøjerne i brug: “Jeg ser et stort potentiale i Facilitates værktøjer – også som et undervisningsmateriale. En af vores undervisere er begyndt at integrere samtaleværktøjet på vores kurser målrettet nyudnævnte ledere, og det bliver spændende at følge med i deres erfaringer.”

Lars Krogh, chef for Ledernes Kompetencecenter

Om Ledernes Kompetencecenter

Ledernes Kompetencecenter er en del af organisationen Lederne, som er en dansk fagforening og interesseorganisation for ledere.

Ledernes Kompetencecenter tilbyder en række kurser, uddannelser og rådgivning til ledere og virksomheder, med henblik på at udvikle deres kompetencer og styrke deres lederskab.

Få en gratis dialogøvelse til 1:1 samtaler, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev