Case: ISS 

Effektivisering og optimering af ledermøder

People & Culture Ledergruppen hos ISS brugte spillet ’Optimér de faste møder’ til at evlauere deres ledermøder. Ledergruppen består af otte personer, og de oplevede at spillet gav anledning til gode diskussioner og en forventningsafstemning om de faste møder. Det har ført til flere konkrete forbedringer af ledergruppens møder. Her fortæller Maria Hamm (Head of Talent, Development & HSE) om ledergruppens erfaringer og udbytte:

Hvordan har I oplevet, at spillet ’Optimer de faste møder’ har kickstartet jeres møder?

Vi havde nogle virkelig gode diskussioner og lærte lidt nyt om hinanden. Det havde vi jo ikke gjort, hvis vi havde holdt vores møde som vanligt. Vi fik flere nuancer – og faktisk også mere tid til at lytte til hinanden. Der var plads til det hele. Det er også sjovt at se, hvilke billedkort folk vælger at tale ud fra. Nogle kan man regne ud med det samme, og andre overrasker én – på den fede måde. Man aner jo ikke, hvilke associationer folk får ved forskellige billeder – det er ret lærerigt.

Hvorfor kastede I jer ud i spilformen i ISS? Hvad er det spilformen kan?

For det første trængte vi til at diskutere strukturen på vores mødeform. For det andet ville vi gerne lave noget andet, end vi plejer. Derfor var det både sjovt og belejligt at blive introduceret til spillet. Man får ikke så meget dynamik i rummet, når alle møder foregår på samme måde. Og så er der bare noget hyggeligt over at sidde og spille. Man snakker godt – og det er som om det er et lille frirum.

Hvad kan en organisation som ISS lære gennem et spil som det her?

En sund form for dialog, at man kan bruge hinanden på mange måder, og at man faktisk også kan hygge sig undervejs. Det bliver lidt mere uformelt på en måde. For det er jo pludselig, som om man er i sommerhus og bare sidder og hygger sig, men man er jo på arbejde og vender faktisk nogle ret grundlæggende spørgsmål og værdier hos den enkelte.

Resultater:

Konkrete beslutninger til optimering af ledermøderne:

  • Struktur
  • Bedre forberedelse
  • Roller under mødet (Tidtager og Djævelens advokat)
  • Pre-read udsendes i stedet for gennemgang af slides på møderne
Maria-Hamm-ISS-Facilitate-case

Maria Hamm, Head of Talent, Development & HSE hos ISS

Om ISS Facility Services A/S

ISS Group blev grundlagt i København i 1901 og er vokset til at være en af verdens førende virksomheder inden for facility services. ISS har tæt på 500.000 ansatte og aktiviteter i mere end 77 lande.  CONNECTING PEOPLE AND PLACES

“Det var en super god måde at få en dialog omkring hvordan vi kan forbedre, effektivisere og optimere indhold og frekvens af vores møder. Og sjovt med både billeder og brikker.”

– Maria Hamm, Head of Talent, Development & HSE hos ISS